Rookmelder brandalarmsysteem

04/12/2013 01:12

Rook detectors verrekening een alarm wanneer bepaalde hoeveelheid rook worden gedetecteerd. Ze zijn een gemeenschappelijke meubilair in woningen, kantoren, planten en fabrieken. Ondanks de kleine grootte en lage kosten gaan ze een lange manier in het helpen voorkomen of verzachten van brandgevaar.

Foto-elektrisch en ionisatie zijn de twee types van rook detectoren. De eerste is gebaseerd op licht functie en het ontbreken van het instellen van een alarm. Om te verhinderen dat het apparaat ten onrechte de alarmbel, wacht de sensor rookdeeltjes aan het verstrooiings licht. Het apparaat is geschikt voor smeulende branden en ionisatie voor snelle vlam branden.

Americium-241 (een radioactief metaal) ionizes met ionisatie apparaten, de zuurstof en stikstof in de lucht binnen een Ionisatie kamer aanwezig. De huidige gegenereerd door de negatieve elektronen en de positieve atomen is ongemoeid gelaten totdat rook de kamer binnenkomt en het verstoort om een waarschuwingstoon klinkt.

Beide fotoelektrisch en ionisatie systemen zijn efficiënt maar de eerste sets van een alarm sneller omdat er slechts een kleine hoeveelheid rook te activeren. Als zodanig, het is de betere keuze voor zowel industriële en residentiële instellingen hoewel beide fotoelektrisch en ionisatie systemen kunnen in combinatie worden gebruikt.