Elementen van een brandalarmsysteem

23/09/2013 23:05

Brandalarmsysteem levensreddende beveiligingssysteem. Het voorkomt schade van brand door vroege ontdekken en het waarschuwen van de mensen. Er zijn tal van elementen voor de goed functionerende - detectors, bedieningspanelen, signalering apparaten, draden, handmatige oproep punten, enzovoort - maar zij kunnen worden gegroepeerd in de volgende grote groepen.

Receptie objecten - nemen informatie uit de omgeving (invoerparameters). Ze zijn twee soorten: automatische (detectoren) en handmatige (handmatige oproep punten). Automatische detectoren reageren op enkele van de brand begeleidende fysisch-chemische fenomenen (temperatuur, rook, brand) en transformeren ze in een elektrisch signaal, terwijl handmatige detectoren de gelegenheid voor mechanische activering van het systeem geven.

Tussentijdse elementen - proces, analyseren en corrigeren van binnenkomende informatie van ontvangst elementen. Deze elementen zijn gewoonlijk geïmplementeerd in de receptie-apparaten.

Verwerking van elementen - elektrische signalen converteren die worden verzonden door de tussenliggende elementen in niet-elektrische energie (activeren sirenes, sloten, elektromagnetische sloten, enz.). De controlepanelen zijn opgenomen in deze groep.

De elementen van de brand alarmsysteem zijn meestal verbonden door kabels (twee - en vier-wire), gebruikt voor macht en stroom van informatie. Erkenning van afzonderlijke staten van de detectoren is gebaseerd op de verandering in de huidige regel. Onderdelen van het systeem kan communiceren met elkaar via radiogolven - dit beginsel wordt gebruikt in draadloze brand detectiesystemen.

De elementen van het systeem worden beïnvloed door verschillende storende factoren een incidenteel karakter draagt (zogenaamde kant geluiden), die kunnen leiden tot valse alarmen en belemmeren de normale werking van het systeem. Moderne brand detectiesystemen kunnen minimaliseren van de impact van deze factoren.